Πάνω από 100 υγειονομικοί του νοσοκομείου Καρδίτσας, υπέγραψαν κατά την πρώτη ημέρα, το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού, με το οποίο καλούνταν να δηλώσουν πως γνωρίζουν ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει ακόμη και θανατηφόρες παρενέργειες, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (6/1), ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο OPEN.

Ads

«Απορούμε πώς δεν αντέδρασε άμεσα η διοίκηση του Νοσοκομείου, ακόμα κι αν δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε… λάδι τις εταιρείες και να ζητάμε από τους συναδέλφους να συναινέσουν. Πρέπει να επιστραφεί πίσω.

Οι υπεύθυνοι του εμβολιασμού το συνέταξαν, αλλά η διοίκηση το γνώριζε και φέρει ευθύνη. Υπάρχει ευθύνη και κεντρικά στο υπουργείο, γιατί αν δεν μπορείς να επιβάλλεις κοινή γραμμή στα 42 εμβολιαστικά κέντρα, πώς θα υπάρξει τάξη στα 1.000 και πλέον που θα ανοίξουν; Θα γράφει ο καθένας ό,τι θέλει;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Παράλληλα, άγνωστο παραμένει ακόμα το πως ξεκίνησε η διανομή του εγγράφου στο συγκεκριμένο Γενικό Νοσοκομείο, το οποίο μάλιστα οδήγησε και στην παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος βέβαια, με χθεσινή έγγραφη δήλωση του, τόνισε πως δεν γνώριζε για την ύπαρξη του εγγράφου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου:

Ads

«Σε συνέχεια της υποβληθείσας παραίτησής μου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ.

Επί του παρόντος, όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου κατά όσων ψευδώς και με δόλο, παρότι γνωρίζουν την αλήθεια, διακινούν την πληροφορία ή δηλώνουν ότι ήμουν, είτε διακινητής είτε σε γνώση της διακίνησης του επίμαχου εγγράφου συναίνεσης εντός του νοσοκομείου.

Τους καλώ να ανακαλέσουν. Ενημερωτικά και μόνον θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας»