Πέντε ψέματα καταλόγισε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας σε ό,τι αφορά το δημόσιο σύστημα υγείας, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας, Δέσποινα Τοσουνίδου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στο Kontra channel.

Ads

«Ούτε γάντια, ούτε μάσκες έχουν φτάσει στα Νοσοκομεία» καταγγέλλει, τονίζοντας ότι ενώ στις τηλεοράσεις μιλάνε για φορτία από την Κίνα με υγειονομικό εξοπλισμό, όλα αυτά δεν έχουν φτάσει στα νοσοκομεία, και αναρωτήθηκε «που είναι όλα αυτά;».

Στα νοσοκομεία οι εντατικολόγοι και οι νοσηλευτές των ΜΕΘ, καλούνται να κάνουν οικονομία στις στολές, δεν έχουν επάρκεια σε γυαλιά, δεν έχουν επάρκεια σε μάσκες υψηλής υγειονομικής προστασίας, επισήμανε η Δ. Τοσουνίδου και σχολίασε με νόημα και με αφορμή σχετική δήλωση του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη: «το κράτος να δώσει χρήματα στο δημόσιο ώστε να προστατευθούν οι υγειονομικοί είναι «σπατάλη».

Σχετικά με τα κενά που όπως λέει η κυβέρνηση σταδιακά ότι καλύπτονται, η Δέσποινα Τοσουνίδου έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό των αγροτικών γιατρών. Και εξήγησε ότι μετακινείται ο αγροτικός γιατρός στο κέντρο υγείας αλλά αφήνει κενό το αγροτικό ιατρείο, άρα το κενό εξακολουθεί.

Ads

Τέλος αναφέρθηκε στο ότι αυτή την στιγμή δε γνωρίζουμε το επίπεδο της διασποράς στην κοινότητα, αφού δεν γίνονται μαζικά τεστ για εποπτεία της. Τόνισε μάλιστα τη σημασία των τεστ στους υγειονομικούς, που δε γίνονται.