Στα όρια τους δείχνουν να βρίσκονται τα νοσοκομεία όλης της χώρας με τους εργαζόμενους σε αυτά να “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” για τους σοβαρούς κινδύνους που προκύπτουν για την υγεία των ασθενών.

Ads

Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στη Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος κάνει λόγο για “κόλαση” περιγράφοντας την εφημερία της Δευτέρα στο νοσοκομείο Αττικόν.

Διαβάστε επίσης:

«Προσήλθαν περι τα 800 περιστατικά στην εφημερεία και έγιναν περί τις 220  εισαγωγές εκ των οποίων οι 30 ασθενείς με κορωνοιο. Στη μεθ κορωνοιου  23 κλινών οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν σε 20» επισημαίνει και συνεχίζει: «Αναπτύχθηκαν 125 ράντζα.. Πανελλήνιο ρεκόρ. Γέμισαν οι διάδρομοι.  Χρησιμοποιήθηκαν  και όλα τα φορεία. Δεν είχαν μετά  οι τραυματιοφορείς φορεία να μεταφέρουν ασθενείς». 

Ads

Αναφορικά με αίτια της οριακής κατάστασης που υπάρχει στο σύστημα υγείας ο κύριος Γιαννάκος υπογραμμίζει: «Τα νοσοκομεία λόγω αυξημένης διασποράς του κορωνοιου δεσμεύουν συνεχώς κλινικές για νοσηλεία περιστατικών κορωνοιου».

«Έτσι δεν υπάρχουν κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών άλλων παθήσεων που αυξάνονται συνεχώς  λόγω της  άρσης των περιορισμών. Επίσης άλλος σοβαρός λόγος είναι η νοσηρότητα  που διαμορφώθηκε   δύο χρόνια τώρα από  φόβο   να επισκεφθούν οι πολίτες  υγειονομικές μονάδες και αναστολή υπηρεσιών υγείας λόγω  προσαρμογής των νοσοκομείων αντιμετώπισης  περιστατικών κορωνοιου» καταλήγει.