Τη μετακίνηση 25 νοσηλευτών από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα » της Αττικής, σε εμβολιαστικά κέντρα COVID-19, διέταξε η διοίκηση της 1ης Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής , με επίσημο έγγραφό της που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ενώ ακόμη δεν έχει λάβει έγκριση κανένα από τα υποψήφια εμβόλια, όπως διαφαίνεται από το έγγραφο της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ, όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας θα συμβάλλουν με προσωπικό στη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων της περιοχής.
Οι αναφερόμενοι 25 νοσηλευτές είναι η συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση μόνο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Το έγγραφο:

image

Ads

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών για το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε πως « αντί να ενισχυθούν τα νοσοκομεία, επιχειρείται αφαίμαξη προσωπικού », την ώρα μάλιστα που « «Το προσωπικό των νοσοκομείων είναι ελάχιστο και δεν φτάνει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για την περίθαλψη περιστατικών κορονοϊού».

Ο κύριος Γιαννάκος, προσθέτει πως « για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, θα πρέπει να προσληφθεί και να εκπαιδευτεί προσωπικό » καθότι, από τη μια « τα Κέντρα Υγείας που μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό προσωπικού », ενώ, από την άλλη, λόγω των διαπιστωμένων ελλείψεων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, υπάρχει ο κίνδυνος « να διαλυθούν τα νοσοκομεία ».

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος, δήλωσε πως η ΠΟΕΔΗΝ, έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεση της με τις μετακινήσεις νοσηλευτικού/ιατρικού προσωπικού, που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο κατά τους μήνες της Άνοιξης όσο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.