Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όταν – όπως καταγγέλλεται – αστυνομικοί της ΔΙΑΣεπιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών  στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής ημέρας δράσης για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ads

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες με πρόσχημα την απαγόρευση συναθροίσεων, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κοροναϊό με τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας, επιχείρησαν να γράψουν πρόστιμα και να κάνουν συλλήψεις. 

Μετά πάντως από τις έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των εργαζομένων του νοσοκομείου, οι αστυνομικοί αποχώρησαν υπό αποδοκιμασίες. 

Οι συγκεντρωμένοι, ανταποκρινόμενοι στο Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, εν μέσω της πανδημίας, διαδηλώνουν για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και ενάντια στις πολιτικές εγκατάλειψης του ΕΣΥ.

Ads

Δεν έμεινε ασχολίαστο από τους συγκεντρωμένους ότι αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να προστατέψει τους εργαζόμενους που κρατούν όρθιο το ΕΣΥ απέναντι στον κοροναϊό, η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία για να διαλύσει τη συγκέντρωσή τους. 

image

image