Τις – εν μέρει – επιφυλάξεις της, αλλά χωρίς να καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις, εξέφρασε κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή η Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Ads

Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία της για ένα κομβικό άρθρο του νομοσχεδίου, αυτό που προβλέπει την παρέλευση της 3ετίας για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου από την ΕΥΠ. Ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει πρόθεση να διαφοροποιηθεί με την ψήφο της, παρότι θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία και επί της αρχής και επί των άρθρων, ύστε από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα για την ανάγκη ριζικής αλλαγής του πλαισίου. Για ανάγκη πρόβλεψης ενημέρωσης του προσώπου που θίγεται, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ΑΔΑΕ. Είναι σαφές ότι το παρόν νομοσχέδιο υιοθετεί τον προσανατολισμό αυτό. Και μάλιστα, η κυβέρνηση μπήκε σε ένα διάλογο με την κοινωνία των πολιτών και υιοθέτησε αρκετά από αυτά που προτάθηκαν στην διαβούλευση», είπε αρχικά η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: 

«Η ενημέρωση του θιγόμενου είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά με μεγάλη χρονική απόσταση που αποδυναμώνει το θέμα αυτό. Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω εδώ μια ανησυχία. Θα το δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει». 

Ads