Ούτε έναν βουλευτή δε φαίνεται να βρίσκει η ΝΔ στους κόλπους της προκειμένου να υποστηρίξει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη.

Ads

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως , σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, σε τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής οι μόνοι που το έχουν υποστηρίξει από την κυβερνητική παράταξη είναι οι δύο αρμόδιοι υπουργοί και ο εισηγητής της Ν.Δ.

Δεν κατέστη όμως δυνατό να βρεθεί κάποιος βουλευτής της ΝΔ για να πράξει το ίδιο, παρά τις σχετικές εκκλήσεις που έγιναν σε αρκετούς.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι τις αιτιάσεις για λάθος «δεν φαίνεται να συμμερίζονται όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ., από τους οποίους δεν είδαμε ούτε έναν να υπερασπίζεται το κυβερνητικό νομοσχέδιο». «Η συκοφαντική, σκοταδιστική αντιπολίτευση που ασκήσατε και το γεγονός ότι σαμποτάρατε τη δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων σε μια καινοτόμα προσπάθεια δεν δικαιολογούνται» υπογράμμισε στην Επιτροπή.

Ads

«Ατολμία» καταλογίζει το υπουργείο Ανάπτυξης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Από τη μεριά της, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξη έσπευσε να κατηγορήσει -δια του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση- τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση ψήφισε ένα «δειλό και άτολμο» νομοσχέδιο.

«Ήταν να μην κάνει την αρχή ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης το πήγε ακόμα παρακάτω» σχολίασε ο Αλ. Χαρίτσης με ανάρτησή του στο Twitter και επισήμανε με νόημα: «Αν δεν ήταν ο ‘δειλός’ ΣΥΡΙΖΑ όμως, δεν θα υπήρχε σήμερα συζήτηση για ασθενείς και επενδύσεις, αλλά για ‘μπάφους’ και ‘χασισέμπορους’. Εκεί που μας χρώσταγαν στη Ν.Δ., μας πήραν και το βόδι».