Ο Γιάννης Πρετεντέρης, με ένα άρθρο – κρεσέντο, επιτίθεται με αξιοσημείωτο μένος και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς κατά του φοιτητικού κινήματος, φτάνοντας στο σημείο να ζητά την «αντιμετώπισή» του… «με κάθε μέσο  και με όποιο κόστος».

Ads

Στο σημερινό άρθρο του στα «Νέα», ο Γ. Πρετεντέρης χαρακτηρίζει τους φοιτητές, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση του ασύλου και το κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ από τη σύγκλητο, ως… «συμμορίες νέων» που «κινούνται στα όρια της στάσης κατά της δημοκρατίας»

Σκιαγραφώντας το «προφίλ» των «στόχων» των δυνάμεων του «νόμου» και της «τάξεως», ο δημοσιογράφος αναφέρει πως οι  παραπάνω «συμμορίτες», «οργανωμένοι σε ομάδες ακροαριστερών, “κοινωνικών αγωνιστών”, “αντιεξουσιαστών” ή “αλληλέγγυων” εμφανίζονται αποφασισμένοι να εμποδίσουν την επιβολή του νόμου στα πανεπιστήμια και γενικά στην πόλη».

Σύμφωνα με τον Γ. Πρετεντέρη, «προβαίνουν σε πράξεις αντεκδικήσεων κατά των πανεπιστημιακών αρχών ή και των οργανώσεων της δημοκρατίας», «καλύπτουν οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις ή κυκλώματα, όπως στην περίπτωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου, υιοθετούν βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε όσους παράγοντες της ακαδημαϊκής ζωής δεν ανέχονται τις έκνομες συμπεριφορές τους».

Ads

Επίσης, «κινούνται με πάθος και μίσος εναντίον της δημοκρατικής πολιτείας», η οποία, «τους αντιμετωπίζει με τη μέγιστη επιείκεια που μια  δημοκρατία οφείλει να δείχνει ακόμα και στους εχθρούς της». Αλλά, όπως προειδοποιεί ο δημοσιογράφος, «επιείκεια φυσικά δεν σημαίνει, ότι η δημοκρατική πολιτεία έχει αφοπλιστεί, ούτε ότι παραιτήθηκε βασικών λειτουργιών της». Έτσι, οι «συμμορίτες», «θα πληρώσουν απλώς ένα υψηλό προσωπικό κόστος».

Επειδή όμως του φαίνεται «δύσκολο» να «εκτονωθούν», ο Γ. Πρετεντέρης, είναι βέβαιος ότι «η δημοκρατική πολιτεία θα επιβάλλει την έννομη τάξη, όπως έχει από τη φύση της καθήκον». «Είναι προφανές, δηλαδή, ότι η χώρα, δεν θα δεχτεί να καταστεί όμηρος μιας αρρωστημένης κοινωνικής μειοψηφίας». Έτσι λοιπόν, «θα την αντιμετωπίσει με κάθε μέσο. Και με όποιο κόστος. Δυστυχώς».  

image