Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε η δημοσιοποίηση καταγγελίας από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή.

Ads

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως παράνομη βία και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία, αφού σε ψήφισμά του αναφέρει ότι καθηγητής παρενοχλεί σεξουαλικά συστηματικά φοιτητές από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δεν δίστασε να «κόψει» πρωτοετή φοιτητή, όταν δεν θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρεται πως ο εν λόγω καθηγητής «προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές». Τα περιστατικά σύμφωνα με τους φοιτητές είναι πολλά, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κοροναϊού. Τότε, κατά τη διάρκεια εξέτασης, προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του.

Ads

Την ίδια κιόλας ημέρα, του έστειλε αίτημα φιλίας σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ».

Στη συνέχεια, οι φοιτητές περιγράφουν ότι ο συγκεκριμένος επικοινωνούσε με τον φοιτητή και ουσιαστικά τον εκβίαζε να απαντάει στα μηνύματά του, για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

Αποκορύφωμα της καταγγελλόμενης συμπεριφοράς είναι, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, την αποστολή μηνύματος από τον καθηγητή προς τον φοιτητή στο οποίο ρωτούσε «εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;». Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο φοιητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε, με αποτέλεσμα ο καθηγητής να τον κόψει με 2 στο μάθημα.