Αποστάσεις από το νέο εσωκομματικό ζήτημα που έχει ξεσπάσει στη ΝΔ αναφορικά με την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιποροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κρατά ο Μητσοτάκης. «Τον πρόεδρο της ΝΔ αφορά το θέμα της πρότασης για τη θέση αντιπροέδρου του ΕΛΚ», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνοντας το μπαλάκι στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι νέα κόντρα έχει ξεσπάσει στη γαλάζια παράταξη, με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την Ντόρα Μπακογιάννη είχε προτείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τους κύκλους του να διαμηνύουν ότι αρχικά είχε επιλεγεί ως πρόταση ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά λόγω του ότι θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος επελέγει η κ. Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί μέσω του περιβάλλοντός της τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπονόμευσε την υποψηφιότητά της παρασκηνιακά, με επικοινωνίες που είχε τις τελευταίες ημέρες με κορυφαία στελέχη και τους συνέδρους του ΕΛΚ.

Ads

Από το περιβάλλον Σαμαρά, κύκλοι προέβησαν στο ειρωνικό σχόλιο πως «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά», θέτοντας το ερώτημα «δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι ο Σαμαράς κάλεσε έναν έναν τους 749 εκλέκτορες του ΕΛΚ;».