«Σήμερα η Ελλάδα παύει να είναι η ντροπή της Ευρώπης», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην Βουλή για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών. 

Ads

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να κάνει διαγωνισμό. Και προχωράμε παρότι έχετε αποφασίσει να υπονομεύσετε την διαδικασία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας καλώντας τη ΝΔ να κάνει αυτοκριτική και να μην καταφεύγει σε «ακρότητες».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική ο Ν. Παππάς κατέθεσε γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσου, η οποία δηλώνει πως η ρύθμιση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι σήμερα «και η Κομισιόν είπε αυτό που εμείς γνωρίζαμε: ότι η αδειοδότηση είναι εθνική αρμοδιότητα». 

Ads

Πρόσθεσε ακόμη ότι «πουθενά στην Ευρώπη τα κανάλια εθνικής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής δεν είναι άπειρα. Μην προσπαθείτε να συσκοτίζετε. Στη Βρετανία είναι πέντε. Θέλουν να είναι Πολωνία ή Βόρεια Κορέα; Πως λοιπόν εκστομίζουμε τέτοιες ακρότητες;».

Ο Ν. Παππάς κατηγόρησε την ΝΔ λέγοντας ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία εξάντλησε όλα τα όρια για να συγκροτηθεί ΕΣΡ», αλλά «καμία από τις κινήσεις καλής θέλησης που κάναμε δεν αξιοποιήθηκε. 

Κόντρα με τη Βούλτεψη

Ο Νίκος Παππάς ήρθε και σε κόντα με τη βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. Ο Νίκος Παππάς ρώτησε αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ικανοποιημένη από την κατάσταση και η Σ. Βούλτεψη φώναξε: «Ναι!». 

«Μόνο η Σ. Βούλτεψη είναι ικανοποιημένη», σχολίασε ο υπουργός και θυμήθηκε ότι «έβλεπα δελτίο ειδήσεων λίγο μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ και νόμιζα ότι έβλεπα προεκλογικό σας σποτ. Η λάσπη, η διαστρέβλωση δεν έχει προηγούμενο. Και υποστηρίζετε ότι εμείς ελέγχουμε την ροή της ενημέρωσης; Λίγη ντροπή επιτέλους».