«Σαρώνει» στο Twitter η υπόθεση του Νίκου Κοκλώνη μετά τη δημοσιοποίση του πορίσματος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που, μεταξύ άλλων, διαπιστώνει ζημία Δημοσίου ύψους 22 εκατ. ευρώ και ζητά την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και τηλεοπτικού παραγωγού για βαρύτατες κατηγορίες.

Ads

Στην πρώτη και δεύτερη θέση των trends με χιλιάδες tweets, οι χρήστες σχολιάζουν και την έγκριση -από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης- της χρηματοδότησης ύψους 9 εκατ. ευρώ σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Κοκλώνη με κεφάλαιο 4.000 ευρώ.

Ειδικής αναφοράς είναι για τα social media η «τοποθέτηση» του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Μπαλάσκα πως πρόκειται για «ένα υπέροχο παιδί» και ότι «μόνο τα δέντρα που έχουν καρπούς χτυπάνε, με τα δέντρα που δεν έχουν καρπούς δεν ασχολείται κανένας».

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αποφάσισε τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Νίκου Κοκλώνη, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών προσώπων και εμπλεκόμενων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Παράλληλα, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης τόσο του παραγωγού όσο και των εμπλεκομένων για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα δεν έχει μέχρι τώρα καταστεί γνωστή, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. 

Από την πλευρά του ο γνωστός παραγωγός και τηλεπαρουσιαστής σημειώνει ότι δεν έχει λάβει γνώση για το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος και απειλεί με νομικά μέσα όσους «δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα». 

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Κοκλώνης βρίσκεται στο επίκεντρο οικονομικού σκανδάλου αντιμέτωπος, καθώς η άλλοτε «ταχύτερα αναπτυσσόμενη μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα», η AirFastTickets, κήρυξε πτώχευση, οφείλοντας το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων προς πρώην εργαζομένους της και πιστωτές.