Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, την επόμενη μέρα και τις προσεχείς εκλογές τον Οκτώβριο για την ηγεσία του κόμματος μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το απόγευμα της Τρίτης.

Ads

«Ήταν σύμμετρη η αντίδραση στελεχών σε σχέση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών» είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA.

«Πραγματικά έχω χρέος να περιφρουρήσω τη διαδικασία, να είναι με ενότητα και προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Θα κρίνω και τις συμπεριφορές και τις επιλογές. Θα μας κρίνουν οι πολίτες. Δε θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Αυτό που γίνεται 3 εβδομάδες τώρα απαξιώνει τους κόπους των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ. Δε μπαίνω σε αντιπαράθεση γιατί εγώ θα μιλήσω πολιτικά. Αν κάποιος έχει διαφωνίες πολιτικές, τότε θα τους αξιολογήσουν οι πολίτες» είπε σχετικά με τον Χάρη Δούκα και την αντιπαράθεση των τελευταίων εβδομάδων.

«Εμένα δε με πήρε κανένα χέρι να με κάνει ευρωβουλευτή και πρόεδρο. Αν δεν είσαι αυτόνομος από συμφέροντα δε μπορείς να υπηρετείς τον ελληνικό λαό…», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

 

Προχωρώντας σε μια αυτοκριτική, υποστήριξε πως «υπήρχαν ζητήματα επικοινωνιακής αδυναμίας και κάποιες φορές δε φάνηκε καθαρά ως θέματα. Το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα».

 

«Ήμουν με την πλευρά πολλών Ελλήνων που ήθελαν δημόσιο, μη κρατικό χαρακτήρα για τα Πανεπιστήμια. Μπορεί να μην πέρασαν οι θέσεις μας αλλά αυτά είναι επιμέρους θέματα. Τι είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ; Όταν το ανέλαβα ήταν στο 8% σήμερα είναι στο 13% και έχει ρυθμίσει τα χρέη του. Βήμα βήμα το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πίστα. Με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα» τόνισε στη συνέχεια.

Ads

«Ζητώ δίκαιη αποτίμηση για να μη γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο» είπε επίσης με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

«Χάνουν δυνάμεις οι αντίπαλοί μας. Ξέρετε, το να προσεγγίσει τον κόσμο θέλει πολλή δουλειά. Καλό είναι τα ευχολόγια αλλά καλό είναι να είμαστε και ρεαλιστές. Έχω στόχο να αυξηθούμε στη νέα γενιά αλλά και στα αστικά κέντρα, στους φτωχούς ανθρώπους ως σοσιαλιστικό κόμμα. Είμαι έτοιμος να κάνω αυτή τη δουλειά», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν και για τις προτάσεις και για τις συμπεριφορές τους. Δε θέλω μια πασαρέλα υποψηφιοτήτων. Αξία έχει να προτείνουν πράγματα… Θέλω μια διαδικασία με προτάσεις, θέσεις και κριτική. Τι ήταν αυτό που τους διαφοροποιεί από τις προτάσεις μου. Και το μέλος και ο φίλος, θα αξιολογήσουν ποιος κάνει πασαρέλα».

Υπενθυμίζεται πως πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη, τις υποψηφιότητές τους ανακοίνωσαν ήδη οι Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης, ενώ σύντομα αναμένεται ανάλογη ανακοίνωση από την Νάντια Γιαννακοπούλου και, πιθανώς, και από την Αννα Διαμαντοπούλου.