Ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλος αφορολόγητος ελληνικός πλούτος εκτός της χώρας, ο οποίος εκτιμάται σε περίπου 120 δισ. ευρώ.

Ads

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times την Παρασκευή ο Π. Νικολούδης αναφέρθηκε εκτενώς στα αποτελέσματα φορολογικών ελέγχων 3.500 υποθέσεων, από τους οποίους προκύπτουν φόροι ύψους 7 δισ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι ευελπιστεί στην είσπραξη 2,5 δισ. ευρώ έως το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως είπε ο υπουργός, ήδη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ερευνούν άλλες 22.000 υποθέσεις ύψους πολλών δισ. ευρώ, τα οποία θα αναζητηθούν.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ένας από τους τομείς, όπου υπάρχει διαφθορά και θέλει να στοχοποιήσει η κυβέρνηση, είναι ο τομέας της ενέργειας. «Μόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων εκτιμάται πως χάνονται ετησίως φορολογικά έσοδα 3 δισ. ευρώ», είπε ο Π. Νικολούδης.

Ads

«Αν ο κόσμος δει ότι είμαι καθαρός και ότι ο πρωθυπουργός είναι καθαρός και πως αυτοί που δεν είναι καθαροί στο τέλος θα πάνε στη φυλακή, θέλω να ελπίζω πως αυτό θα εμπνεύσει μια αλλαγή στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Επικρατείας.