Δόλο στους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ επιρρίπτει η Σοφία Νικολάου για το πόρισμα που «δείχνει» ζημία του Δημοσίου ύψους δύο εκατ. ευρώ σε διάστημα ενός έτους, από τις απευθείας αναθέσεις της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με την ίδια επικεφαλής και προαναγγέλλει αγωγές κατά των εργαζομένων του υπουργείου Οικονομικών για «το περιεχόμενο του πορίσματος».

Ads

«Ετοιμάζουμε αγωγές και μηνύσεις εναντίον όλων όσων βάλλονται εναντίον μου, ακόμα και των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ. Γιατί, αν ισχύει το δημοσίευμα και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν δώσει στον Βαξεβάνη ένα πόρισμα τέτοιο, είναι υπόλογοι απέναντι στη Δικαιοσύνη. Και για τη διαρροή που είναι ανεπίτρεπτη, αλλά και για το περιεχόμενο διότι θα έπρεπε να εξετάσουν όλα τα στοιχεία. Δεν τα εξέτασαν και προφανώς υπάρχει δόλος ως προς αυτό».

«Έχουν εμμονή μαζί μου»

Ο υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, έκανε λόγο για «πόλεμο» που δέχεται «εδώ και τρία χρόνια» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, διότι «μετέφερα τον Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές σε μια κλειστή φυλακή και έσπασα κάποια συστήματα στις ελληνικές φυλακές»

Ads

«Έκανα συγκεκριμένη δουλειά στις φυλακές που για τον Πολάκη και πολλούς άλλους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ταλαιπώρησα ανθρώπους που ήταν δικοί τους – όπως αναρχικοί και συγκεκριμένες κλίκες εκεί μέσα, με αποκορύφωμα φυσικά τον Κουφοντίνα. Έχουν εμμονή μαζί μου αλλά σε αυτή την εμμονή εγώ θα βγω νικήτρια» είπε σε δηλώσεις της στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Άρειος Πάγος, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο) έχει κάνει δεκτή την αίτηση του κρατουμένου, κρίνοντας ως μη σύννομη τη σχετική απόφαση που είχε πάρει η τότε γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, ενώ αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου Εκτέλεσης Ποινών του Πρωτοδικείου της Λαμίας για τη νομιμότητα των πράξεων της κυρίας Νικολάου.

Διαβάστε επίσης: