Με δικό της γκολ, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και εξασφάλισε εισιτήριο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από 16 χρόνια. Ο λόγος για την Νικόλ Ελευθεριάδου, μια από τις καλύτερες παίκτριες της χώρας και γενικότερα της Ευρώπης και όχι η «κοπέλα του Βεζένκοφ», όπως την «βλέπουν» πολλά ΜΜΕ.

Ads

Η ίδια, μόλις 25 ετών, έχει κερδίσει ήδη ως μέλος του Ολυμπιακού οκτώ πρωταθλήματα Ελλάδας, τρία πρωταθλήματα Ευρώπης, αλλά και δύο Σούπερ Καπ.

Τα μετάλλια και οι επιτυχίες δεν σταματούν εδώ, αφού το 2018 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με την Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη, ενώ τρία χρόνια πριν, το 2015, φόρεσε στον λαιμό της το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού.

Έχει κερδίσει επίσης χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες με την εθνική ομάδα πόλο εφήβων, με το μέλλον όπως φαίνεται να της επιφυλάσσει κι άλλες επιτυχίες.

Χθες, μετά την τρομερή εμφάνιση, η ίδια ήταν φανερά συγκινημένη:

«Προσπαθώ να βρω τις λέξεις να εκφράσω το πώς νιώθουμε και δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τι σημαίνει αυτό για μας. Δεν θα μιλήσω για τους κόπους μας, αλλά αυτή η ομάδα έπαιξε με τέτοια ψυχή σήμερα που θα ήταν άδικο να μην περάσει. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έγινε απλά. Είναι ένα όνειρο απλά κι είμαι ευγνώμων που θα το ζήσω με αυτά τα κορίτσια. Είναι δουλειά χρόνων και πραγματικά δεν έχω λόγια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ads

Βέβαια, όπως φαίνεται, ούτε τα παραπάνω δεν φαίνονται ικανά έτσι ώστε να παρουσιαστεί ως αυτό που είναι και σύμφωνα με τα επιτεύγματά της, δηλαδή μια τρομερή παίκτρια, με πολλά ΜΜΕ να την παρουσιάζουν ως την «κοπέλα του Βεζένκοφ», καθώς η ίδια διατηρεί δεσμό με τον άλλοτε μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοφ. Κρίμα…για τα μέσα.