Η επιτροπή κρίσεων επαναφέρει τον ακτινολόγο Κώστα Καταραχιά στο ΕΣΥ, εκεί απ’ όπου διώχθηκε εκδικητικά λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Ads

Ο Κώστας Καταραχιάς ήρθε πρώτος στις κρίσεις για το  νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», όπου διορίζεται ως μόνιμος γιατρός, αφού τα προσόντα του ήταν περισσότερα από των υπόλοιπων συναδέλφων του που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και πέρασαν συνέντευξη για τη θέση του ακτινολόγου.

Υπογραμμίζεται, ότι είχε καταθέσει τα χαρτιά του πολλούς μήνες πριν απολυθεί (μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασής του), επειδή ως πρόεδρος του «Αγίου Σάββα» είχε αντιδράσει στις ΕΔΕ και τη στοχοποίηση των συναδέλφων του και είχε αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Τώρα, από μια αξιοκρατική διαδικασία αποδεικνύεται ότι έχει τα επιστημονικά προσόντα και το σύστημα Υγείας τον κάνει μόνιμο.

Ads

Ωστόσο, η διαδικασία του διορισμού του μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες και ο ακτινολόγος συνεχίζει να διεκδικεί την επιστροφή του στον «Άγιο Σάββα», καθώς η νέα μόνιμη γιατρός που προσλήφθηκε στη θέση του έχει άδεια λοχείας και θα ενταχθεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο τον Οκτώβριο το 2021.

«Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά σε όλα τα νοσοκομεία και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Κικίλια και τον Μητσοτάκη ότι δεν έχει ξεμπερδέψει μαζί μας. Στις 25 Μάη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση του και θα είμαστε μαζικά εκεί» σημειώνουν οι συνάδελφοί του που μαζί με φοιτητές και πολίτες έχουν υψώσει «τοίχος αλληλεγγύης».