Νέα επίθεση με καυστικό υγρό σημειώθηκε, αυτή τη φορά στη Νίκαια, με θύτη έναν 58χρονο και θύμα μια 64χρονη γυναίκα.

Ads

Το  περιστατικό έγινε έξω από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου το πρωί της Δευτέρας  συναντήθηκαν ο άνδρας και η γυναίκα.

Θύτης και θύμα σχετίζονται αλλά δεν είναι σαφές ακόμη πως.  Ο ίδιος ανέφερε στις Αρχές ότι ήταν πεθερά του, αλλά μετά άλλαξε θέση. Η αστυνομία, ακόμη, δεν έχει βρει τον τρόπο που σχετίζονται. 

Οι μαρτυρίες

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο newsit την επίθεση , λέγοντας: « Είδα ένα ζευγάρι να κάθεται εκεί απέναντι στο παγκάκι. Ξαφνικά σηκώνεται αυτός ο κύριος που καθόταν μαζί με την γυναίκα και έχει βγάλει δύο μπουκάλια πορτοκαλί, δεν ξέρω το περιεχόμενο που είχανε. Και αρχίζει να αδειάζει τα μπουκάλια αυτά στο πρόσωπο και στο κεφάλι της γυναίκας», ενώ πρόσθεσε ότι «Από εκεί και πέρα η γυναίκα άρχισε να τρέχει, να φωνάζει. Την πήραν από εδώ και την πήγανε μέσα στο νοσοκομείο και ήρθανε μετά οι ΔΙΑΣ και τον μαζέψανε». Επιπλέον, ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο δράστης πρέπει να έχει ψυχολογικά και είναι γνωστός στην περιοχή, καθώς στο παρελθόν είχε βάλει φωτιά σε μηχάνημα ανακύκλωσης.

Ακόμη ένας μάρτυρας περιέγραψε το γεγονός στο newsit. Εκείνος ανέφερε ότι « Της φώναζε, την έβριζε για αρκετή ώρα. Σηκώθηκε αυτή να φύγει, να πάει προς το γεφυράκι για να περάσει απέναντι, αυτός έβγαλε από την τσέπη του ένα κόκκινο μπουκάλι, που μοιάζει με αυτό το υδροχλωρικό οξύ που υπάρχει στο σούπερ μάρκετ, και την κατάβρεχε στο κεφάλι», ενώ προσθέτει ότι «Αυτή για να καλυφθεί έβαλε το μπουφάν της και κάλυψε το κεφάλι της. Αυτός την ακολούθησε και συνέχισε να την καταβρέχει και να την βρίζει. Και της έλεγε: “Εγώ σ’ το είπα. Θα στο κάνω!”».

Ads

Στην συνέχεια, ο μάρτυρας τονίζει ότι η γυναίκα «στριμώχτηκε σε μια γωνία και εκείνος συνέχισε να την περιλούζει». Έπειτα, πρόσθεσε «επειδή η γυναίκα είχε καλύψει το κεφάλι της με τα χέρια, έβγαλε από την τσέπη του ένα σπρέι – δεν ξέρω τι ήταν – και την ψέκασε στα μάτια». Τέλος για τον κόσμο που έβλεπε το περιστατικό είπε « Του βάλαμε τις φωνές και επιτέθηκε σε έναν κύριο που πήγε να υπερασπιστεί την γυναίκα». 



Η κατάσταση της 64χρονης

Ο νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου δήλωσε για την κατάσταση της 64χρονης ότι «Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι η κατάσταση της δεν ήταν ιδιαίτερα βαριά. Αυτό όμως μένει να φανεί επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες», ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει το καυστικό υγρό με το οποίο δέχτηκε την επίθεση η γυναίκα. Τέλος, ο κ. Παπανικολάου ξεκαθάρισε ότι η 64χρονη διακομίσθηκε στο Αττικόν γιατί το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας δεν εφημέρευε.