«Διαμάντια που δεν έχουν αλλοιωθεί» χαρακτηρίζει τη Σάμο, την Πάτμο και την Αμοργό η εφημερίδα New York Post, σε άρθρο της με τίτλο «Τα μυστικά νησιά της Ελλάδας».

Ads

Όπως σημειώνει στον πρόλογο το άρθρο, η Ελλάδα έχει 6.000 νησιά από τα οποία μόλις τα 78 έχουν περισσότερους από 100 κατοίκους, για όσους ενδιαφέρονται για διακοπές σε ελληνικά νησιά με ασπρισμένα σπίτια και χωρίς τις ορδές των τουριστών.

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα προτείνει στους αναγνώστες λοιπόν την Αμοργό, τη Σάμο και την Πάτμο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τρία αιγαιοπελαγίτικα νησιά όπου «ο μαζικός τουρισμός δεν έχει αλλάξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους».

Για κάθε ένα από τα νησιά αυτά, το άρθρο αναφέρει τις τοπικές γεύσεις που γοητεύουν, τα σημαντικότερα μνημεία και τα ομορφότερα μέρη τα οποία θα πρέπει να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης, τους τρόπους μετάβασης σε αυτά και τις ιστοσελίδες για περισσότερες πληροφορίες.

Ads

Η Αμοργός, γράφει για παράδειγμα το άρθρο, «δίνει και τροφή για σκέψη: στενά δρομάκια στολισμένα με βουκαμβίλιες, γεμάτα μυρωδιές από τις αυθεντικές ταβέρνες που σερβίρουν απλή ελληνική κουζίνα, οι οποίες συχνά λειτουργούν με ένα άτομο ιδιοκτήτη/σεφ/σερβιτόρο. Επιπλέον, υπάρχει το τοπικό ποτό της φωτιάς: η ψημένη ρακί – αποσταγμένη από σταφύλια, με μέλι και κανέλα […] Τι άλλο θα θέλατε;»

*Φωτογραφία: Χώρα Αμοργού