Την σύνδεση του αυτοκινήτου – «γιάφκα» που εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο, με εγκληματικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη διπλή μαφιόζικη δολοφονία στον Κορυδαλλό, εξετάζει η αστυνομία.

Ads

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή, καθώς πρόκειται για βαρύ οπλισμό που θα μπορούσε να ανήκει μόνο σε κάποια μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ βρήκαν το όχημα σταθμευμένο στην οδό Φανοσθένους. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι είναι κλεμμένο από την περιοχή της Νίκαιας πριν από καιρό και έτσι αμέσως κίνησαν τις διαδικασίες για να ξεκινήσει η έρευνα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ιδιοκτήτρια η οποία είχε δηλώσει την κλοπή του και η οποία δεν ήξερε που βρίσκεται έκτοτε το όχημα. Μάλιστα, είχε αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρία για κλοπή.

Ads

Την Παρασκευή, οι υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρίας άνοιξαν το όχημα και εντόπισαν στο εσωτερικό του δυο Καλάσνικοφ, δύο αλεξίσφαιρα, δύο πιστόλια εννιάρια, φυσίγγια, δυο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό καθώς και δυο χειροβομβίδες.

Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και σήμανε συναγερμός. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και οι στυνομικοί παρέλαβαν τον οπλισμό.