Επιστρέφει ο καύσωνας στο τέλος του μήνα, με υψηλές θερμοκρασίες και δυνατά μελτέμια, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ads

Σήμερα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς απομακρύνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, η Ψυχρή Λίμνη, που έδωσε ισχυρές καταιγίδες στην Ευρώπη και έφτασε μέχρι και τη χώρα μας.

Ωστόσο, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα επηρεάσουν τη χώρα μας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και μέχρι τέλος του Ιουλίου θα ανεβάσει σημαντικά τη θερμοκρασία.

Εν τω μεταξύ, δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας από την Πέμπτη 22.07.2021 έως και τουλάχιστον την Κυριακή 25.07.2021, εξαιτίας της επανόδου, έπειτα από ολιγοήμερο διάλειμμα, του ισχυρού βόρειου ρεύματος (μελτέμι) πάνω από το Αιγαίο.

Ads

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ξεκινώντας από την Πέμπτη 22.07.2021, η ένταση των βόρειων ανέμων πάνω από την ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο αναμένεται να φτάσει τα 5-6 μποφόρ, ξεπερνώντας τοπικά ακόμη και τα 7.

Ως εκ τούτου, πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένουμε ήδη από την Πέμπτη 22.07.2021 σε περιοχές της Aνατολικής ηπειρωτικής χώρας (Αττική, Εύβοια, και κατά τόπους σε Αργολίδα και Λακωνία) και του Αιγαίου (Κυκλάδες, Κρήτη, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, και Δωδεκάνησα – με εξαίρεση τη Ρόδο).