Φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στα λεωφορεία, υπάλληλοι στην πολιτική αεροπορία, εργαζόμενοι στον Τύπο, εκπαιδευτικοί και μηχανικοί ρίχνονται αυτή την εβδομάδα στη μάχη των κινητοποιήσεων. Με συγκεντρώσεις στα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Ads

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 26, 27 και 28 Ιανουαρίου. Από την πλευρά του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά αποφάσισε 48ωρες κυλιόμενες από τη Δευτέρα και προειδοποιεί ότι οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά δεν έχουν πληρώσει εδώ και πέντε μήνες.

Το απόγευμα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

«Εφόσον οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα τότε αυτά θα διατεθούν από τα δημόσια νοσοκομεία» επανέλαβε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Δεν υπάρχει λόγος υποχώρησης», διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας δηλώνοντας πως αν αποτύχει η περιοριστική πολιτική θα υπάρξουν «νέα σκληρά μέτρα».

Ads

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει σήμερα, Δευτέρα, 5ωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την πορεία του διαλόγου, που συνεχίζεται μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Σε νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, 26 και 27 Ιανουαρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο.

Δευτέρα

Σήμερα, Δευτέρα, ο γ.γ. του υπουργείου Χάρης Τσιόκας θα συναντηθεί με συνδικαλιστές του μετρό, του τραμ και των τρόλεϊ, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι οποίοι και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά ενώ όπως αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, δε θα χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους 5 ταμείων. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφασίζει σήμερα για τη συμμετοχή του ή μη στις κινητοποιήσεις.

Τα αστικά λεωφορεία της ΕΘΕΛ δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 11:00 έως τις 16:00 τη Δευτέρα, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Στάση εργασίας 16.00-18.00 πραγματοποιείται στις Αττικές Εκδόσεις και συνάντηση σωματείων με τον πρόεδρο των εκδοτών του περιοδικού Τύπου.

Οι αγρότες των Ενωτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας πραγματοποιούν σήμερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ στα Τρίκαλα. Για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις αποφασίζουν σήμερα και οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης.

Τρίτη

Σε απεργία προχωρούν την Τρίτη και οι υπάλληλοι στην πολιτική αεροπορία, ενώ οι εργαζόμενοι στις Αττικές εκδόσεις έχουν προγραμματίσει νέα στάση εργασίας.

Οι αγρότες των Ενωτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Φάρσαλα.

Τετάρτη

Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στον σχολικό «Καλλικράτη».

Η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους στον ‘Ομιλο Αλαφούζου, στην Αυριανή και στον Φίλαθλο.

Οι αγρότες των Ενωτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα.

Κατεβασμένα ρολά θα έχουν όλα τα φαρμακεία της χώρας και την Τετάρτη.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Πέμπτη

Την Πέμπτη, οι μηχανικοί, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, σχεδιάζουν να καταλάβουν συμβολικά έξι πολεοδομίες στην Αττική. Την αυλαία των αγροτικών κινητοποιήσεων στα Χανιά, ανοίγουν την Πέμπτη, οι αγρότες της ΠΑΣΥ.

Τα μελή της, ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, στις 11 το πρωί, της Πέμπτης, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Θα συμμετάσχει και ο σύλλογος κτηνοτρόφων του νομού Χανίων.

Κατεβασμένα ρολά θα έχουν όλα τα φαρμακεία της χώρας και την Πέμπτη.

Συνέχεια στην 48ωρη απεργία τους δίνουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.
Παρασκευή

Ακόμα μία μέρα με όλα τα φαρμακεία της χώρας να είναι κλειστά.

Προς κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι Χανίων

Εν τω μεταξύ ένα βήμα προ των κινητοποιήσεων βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι των Χανίων με αφορμή την απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά σφαγεία καθώς δεν πληρούν τους όρους που θέτει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μελών του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων με τους κτηνοτρόφους να κάνουν λόγω για εμπαιγμό από τους τοπικούς φορείς που διαχειρίζονται το θέμα. Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν ενδιαφέρονται για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα καθώς το θέμα παρότι ήταν προγραμματισμένο δεν συζητήθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Η γενική συνέλευση αποφάσισε να δώσει χρονικό περιθώριο 10 ημερών στο δήμο για να αποφασίσει τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών σφαγείων και αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει οι αγρότες μέλη της ΠΑΣΥ στη δημοτική αγορά την Πέμπτη.

«Ζητούμε να βρεθεί λύση μέχρι το Πάσχα. Τώρα η κίνηση καλύπτεται από τα υπόλοιπα σφαγεία αλλά το Πάσχα θα δούμε παράνομα σφάγια και παράνομες ελληνοποιήσεις σε βάρος του καταναλωτή. Στα αιτήματα μας βέβαια είναι και καινούριο σφαγείο αλλά ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανώλης Κεμεσίδης μας το απέκλεισε», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων, Γιώργος Βενετάκης.