Επτά είναι συνολικά τα σπίτια στον Νέο Βουτζά που κινδυνεύουν να βουλιάξουν καθώς η καθίζηση από τις βροχές έχει φτάσει τα τρία μέτρα.

Ads

Οι κάτοικοι τα έχουν ήδη εγκαταλείψει και έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν αλλού στέγη. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία να προχωρήσει στα απαραίτητα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς που ολισθαίνει προς το ρέμα Πεντέλης, για να σώσουν τις κατοικίες τους.

Η κ. Μαίρη Μπαλλή, ιδιοκτήτρια ενός από τα σπίτια που κινδυνεύουν, 30ετίας μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι τα σπίτια στο σημείο είναι εντός σχεδίου πόλης, με νόμιμες οικοδομικές άδειες. «Τα σπίτια μας είναι με οικοδομικές άδειες, καθ΄όλα νόμιμες» επεσήμανε. «Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη οικονομική, να γίνουν τα απαραίτητα έργα γιατί “φεύγει” και ο δρόμος», πρόσθεσε. «Με την επόμενη βροχή το σπίτι θα το πάρει και αυτό το ρέμα».

Η ίδια εδώ και μία εβδομάδα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της, μένει με την οικογένειά της στο σπίτι του πατέρα της στον Πειραιά, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια. «Παρακαλούμε την πολιτεία να κάνει τα έργα στην κάτω μεριά της πλαγιάς, γιατί καταστράφηκαν δύο οικογένειες και έχουν σοβαρό πρόβλημα άλλες επτά».

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, γιατί τα δέντρα συγκρατούσαν το νερό της βροχής, μετά όμως από τις πυρκαγιές, η καθίζηση του εδάφους είναι μόνιμος κίνδυνος στην περιοχή. «Στο νέο Βουτζά και τον Υμηττό τα σπίτια κτίζονται πάνω σε πρανή» επισήμανε. «Δεν σημαίνει ότι κινδυνεύουν να φύγουν. Εδώ υπήρχε δάσος που κάηκε. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς μετά να κάνει κάποιες παρεμβάσεις».