Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής και Διευθυντής του Τομέα Υδραυλικής και τεχνικής Περιβάλλοντος, Γιάννης Μυλόπουλος, αναδείχθηκε νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών που ολοκληρώθηκε σήμερα. Παράλληλα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο συνδυασμός του Γιάννη Χατζηδημητρίου έχει πάρει περίπου το 57% των φοιτητικών ψήφων.

Ads

Ο συνδυασμός του κ. Μυλόπουλου «Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο επιμένει Ακαδημαϊκά» συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 52% – δεν έχουν καταμετρηθεί ακόμη οι ψήφοι σε ένα εκλογικό τμήμα – έναντι του συνδυασμού του Ανέστη Φιλιππίδη, καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας, ο συνδυασμός του οποίου «Συμμετοχικό, Ανοιχτό και Δημιουργικό ΑΠΘ» έλαβε ποσοστό περίπου 48%.

Η νέα διοίκηση θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με αντιπρυτάνεις την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Σοφία Κουίδου – Ανδρέου, την καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής, Δέσπω Λιάλιου και τον καθηγητή του τμήματος Βιολογίας και διευθυντή του Τομέα Οικολογίας, Γιάννη Παντή.

Στο ΠΑ.ΜΑΚ. ο συνδυασμός του κ. Χατζηδημητρίου Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» έλαβε περίπου το 57% των φοιτητικών ψήφων. Ο μοναδικός αντίπαλος συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας», με επικεφαλής την καθηγήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παρούλα Νάσκου – Περράκη, συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 43%.

Ads

Αντιπρυτάνεις στη νέα διοίκηση, που θα αναλάβει καθήκοντα από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Χρήστος Κωνσταντάτος, ο καθηγητής Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Χάρρυ Παπαπανάγος και ο αναπληρωτής καθηγητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Αχιλλέας Ζαπράνης.