Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Ρόδο με τις Αρχές να εμφανίζονται καθησυχαστικές αναφέροντας ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Ads

 
Το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου – Καλλιθέας και να ακινητοποιηθούν οχήματα, τους οδηγούς των οποίων έσπευσε να απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου σημειώθηκαν συνεχείς αλλά μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος. Η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο νησί.

Διαβάστε επίσης: Tvxs Αποκλειστικό – Παρατηρήσεις και αυτοψία για την καταστροφή στη Ρόδο  

Εν τω μεταξύ, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι 30 οικογένειες που διαμένουν στο νησί της Ψερίμου, το οποίο οι Αρχές θα ζητήσουν να κηρυχθεί την Τρίτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκαν ζημιές και σπίτια ενώ τη θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
 
Προβλήματα και στην Κάλυμνο. Συγκεκριμένα στον Αγιο Αντώνιο Καλύμνου πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν μηχανάκια ενώ η Πόθια μετατράπηκε σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα.