Με ήπιες καιρικές συνθήκες και βοριάδες στο Αιγαίο θα κυλήσει η σημερινή ημέρα. 

Ads

Οι δυνατοί βοριάδες κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο που θα φτάνουν σε εντάσεις τα 6 και τοπικά ακόμη και τα 7 μποφόρ θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα Τρίτη 19/10 σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Κατά τα άλλα, αρκετό κρύο νωρίς το πρωί ειδικά στη βόρεια Ελλάδα και κάποιες βροχές προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και την περιοχή της Κρήτης.

Μέχρι την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχετικά καλός όμως από την Παρασκευή το απόγευμα ξεκινάει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του Open «ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα προσπαθήσουν να κατηγορήσουν προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη όπου και θα συναντήσουν τον θερμό αέρα της κεντρικής μεσογείου και θα δημιουργήσουν το νέο βαρομετρικό χαμηλό».

Έτσι λοιπόν θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως το Σαββατοκύριακο με έμφαση τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου. Το κακό είναι πως αυτές οι περιοχές όπως είναι η Κέρκυρα, η Ιθάκη, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, το Αγρίνιο δέχτηκαν μεγάλο όγκο νερού κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλλος» και οι κάτοικοι χρειάζεται και πάλι να δείξουν αυξημένη προσοχή.