Νέο κύκλωμα «στημένων» αγώνων με τη συμμετοχή τριών αθλητών ΠΑΕ του κέντρου αλλά και άλλων ποδοσφαιριστών, ήρθε στο φως στην πορεία έρευνας Ασφάλειας Αττικής στην υπόθεση μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαίου με τη συμμετοχή 17 ατόμων, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, και στην οποία εμπλέκεται και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.  

Ads

Στο νέο  κύκλωμα «στημένων αγώνων» φέρονται να εμπλέκονται υπεύθυνοι δύο εταιρειών στοιχήματος που έπαιζαν με τους ποδοσφαιριστές μεγάλα ποσά για «σικέ» αγώνες. Παίκτες και ιδιώτες φέρονται να είχαν προσυνεννοηθεί για τα αποτελέσματα αγώνων αλλά κυρίως για στοιχηματισμό σε επί μέρους φάσεις (ποιος θα κάνει τη σέντρα, ποιος θα έχει το πρώτο κόρνερ, ποιος θα είναι ο σκόρερ κ.ά.) για να έχουν μεγάλα κέρδη.

Ειδικότερα, από νεότερα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκύπτουν ενδείξεις ότι συνολικά τέσσερις ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τρεις αγωνίζονται σε ομάδα της Α΄ Εθνικής και ένας σε επαρχιακή ομάδα μικρότερης κατηγορίας, συμμετείχαν σε «στήσιμο» αγώνων προκειμένου να αποκομίζουν κέρδη από διαδικτυακό στοίχημα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Όπως αναφέρει το Βήμα, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, ένας κατηγορούμενος -ως «αφανής» ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων με ύποπτες συναλλαγές- είχε επικοινωνήσει με νεαρό ποδοσφαιριστή ΠΑΕ με τον οποίο είχε εκκρεμείς συναλλαγές «προκειμένου να συνεννοηθούν για ποδοσφαιρικό αγώνα και παράνομο στοιχηματισμό ώστε να καλυφθεί χρέος που είχε ο ποδοσφαιριστής». Τότε ο παίκτης είχε δηλώσει ότι «δεν έχω κάνει οτιδήποτε επιλήψιμο. Με τον άνθρωπο αυτό είχα μια γενική κουβέντα και έδειχνε ότι ήθελε να μου ζητήσει κάτι περίεργο». Ωστόσο, η έρευνα που ζητήθηκε στη συνέχεια από δικαστικούς λειτουργούς έφερε στο φως άλλες επιλήψιμες συζητήσεις ιδιωτών και ποδοσφαιριστών, ορισμένοι από τους οποίους ήταν συμπαίκτες του προαναφερόμενου, μαζί με δύο εταιρείες στοιχημάτων.

Ads