Νέο κρούσμα κοροναϊού σε πρόσφυγα από τη δομή της Μαλακάσας επεβεβαιώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Πρόκειται για Αφγανό, ο οποίος διαμένει με την οικογένειά του στη δομή.

Ads

Ο πρόσφυγας, το Μ. Σάββατο κατήγγειλε ότι το παιδί του έπεσε θύμα κακοποίησης και μεταφέρθηκε μαζί με τη γυναίκα του με περιπολικό στη ΓΑΔΑ για να καταγγείλουν το περιστατικό.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο, καθώς τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή. Εν των μεταξύ, γονείς και 10χρονος μετέβησαν για να εξεταστεί το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων και στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στην Μαλακάσα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, επειδή ο Αφγανός πρόσφυγας προέρχεται από δομή που έχει τεθεί σε καραντίνα, το τοπικό Κέντρο Υγείας του πήρε δείγμα.

Ads

Ο ίδιος διαγνώστηκε τελικά θετικός, ωστόσο, αρνητικά είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο συγκεκριμένος πρόσφυγας ήταν ήδη σε καραντίνα, καθώς συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των οκτώ επαφών κρούσματος του κορονοϊού που είχε διαπιστωθεί στη Μαλακάσα, γι’ αυτό και όλη η δομή είναι σε καραντίνα. 

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Χύτα, Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, προκύπτουν σοβαρά λάθη στη διαχείριση του περιστατικού από την αστυνομία. Μεταξύ άλλων σημειώνει, ότι η προανάκριση θα μπορούσε να έχει γίνει σε κάποιον χώρο που να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και όχι στη ΓΑΔΑ, «δηλαδή σε έναν χώρο όπου κυκλοφορούν τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί από όλες τις κεντρικές υπηρεσίες». Ολα αυτά οδήγησαν στο να τεθεί ολόκληρο τμήμα της ΓΑΔΑ σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραταθεί η καραντίνα στη δομή της Μαλακάσας ενώ σε 14ημερη καραντίνα θα μπουν και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον άνδρα.