Έρευνα σε σπίτι – αποθήκη στο Μαραθώνα πραγματοποιεί από το πρωί η αντιτρομοκρατική, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την υπόθεση του Γ. Πετρακάκου. 

Ads

Στο σπίτι η αντιτρομοκρατική εντόπισε σάκκους με βαρύ οπλισμό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Πρόκειται για οίκημα για το οποίο εξετάζεται, αν έχει χρησιμοποιηθεί από την ομάδα Πετρακάκου, στο κρησφύγετο του οποίου στον Μώλο Φθιώτιδας είχε επίσης βρεθεί οπλισμός. Πληροφορίες αναφέρουν πως το οίκημα είχε νοικιάσει πριν από έναν χρόνο ο Σπύρος Δραβίλας, που καταζητούνταν για τη ληστεία του Διστόμου και είχε αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας στη Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Οι πρώτες εικόνες

Υπενθυμίζεται ότι θαμμένα στην αυλή της αγροικίας στον Μώλο Φθιώτιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι καλάσνικοφ, δύο υποπολυβόλα ούζι, επτά γεμιστήρες, δύο σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.), ζελατινοδυναμίτιδα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων και ένα αντιαρματικό RPG, χωρίς βλήματα. Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, μετά την βαλιστική εξέταση, όλα τα όπλα που βρέθηκαν ήταν «καθαρά», δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε κάποια επίθεση. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, το συγκεκριμένο κρησφύγετο εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχει αρχίσει πολύ πριν από τη σύλληψη του Πετρακάκου και αφορούσε τη συλλογή στοιχείων για τους δράστες συγκεκριμένων τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Ads

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, επειδή το σπίτι και οι αποθήκες είναι μεγάλες, εκτιμάται ότι η έρευνα θα διαρκέσει μέρες, ενώ για την πορεία και τα ευρήματα θα γίνονται ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Η ΕΛΑΣ εκτιμά πάντως ότι πρόκειται για γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης και απομένει να διαπιστωθεί τι σχέση έχουν άτομα που έχουν πέσει μέχρι τώρα στα χέρια των διωκτικών αρχών και αν τα όπλα και τα οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.