Τη σύσταση κοινού μετώπου με τη ΝΔ ώστε «να αποφευχθεί ενδεχόμενη μακροχρόνια εγκατάσταση του ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι της χώρας», προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νίκη». Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προσφέροντας παράλληλα, στήριξη στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ads

Ο Γ. Καρατζαφέρης απευθύνει κάλεσμα στα στελέχη τςη γαλάζιας παράταξης για «να καθίσουν να συζητήσουν για το μέλλον της παράταξης, χωρίς να αμφισβητείται ο ρόλος του καθενός μέσα από αυτή τη συζήτηση» ώστε να «δούμε πώς θα αποκτήσει ισχύ η παράταξη για να μην παραδώσουμε για πολλά χρόνια την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ», όπως λέει.

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης της παράταξης», σημειώνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τονίζοντας παράλληλα πως «οι καισαρισμοί δεν ωφελούν κανέναν και ιδιαίτερα τον ίδιο, καθώς ο χώρος δεν αντέχει μια διάσπαση».

Αναφορικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γ. Καρατζαφέρης παρεμβαίνοντας για ακόμη μία φορά στα εσωκομματικά της ΝΔ, λέει πως «μπορεί να προσφέρει στην παράταξη και στον τόπο και δεν γίνεται να μπει στο χρονοντούλαπο». «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να απομακρύνονται από το τραπέζι των αποφάσεων στελέχη του βεληνεκούς της κ. Μπακογιάννη», τονίζει.

Ads

Από τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. δεν ξεφεύγουν όμως και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, για τα οποία λέει πως «ίσως υπάρχει ρήγμα μεγαλύτερο από αυτό της ΝΔ» και πως κάποιοι «δεν θα συγχωρήσουν εύκολα στον κ. Παπανδρέου την αλλαγή νοοτροπίας του κόμματος, το οποίο κατηγορούν ότι ούτε σοσιαλιστικό, ούτε κοινωνικά ευαίσθητο, είναι».

Από την άλλη μεριά την άποψη ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δεν πολιτεύεται αλλά δίνει παράσταση, διατυπώνει σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας. «Παλιότερα αυτή την παράσταση την έβρισκα ευρηματική, γιατί είχε επιτυχία στις ομοιοκαταληξίες. Τελευταία, είναι απλώς αγχώδης και αντιφατική», σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΚΟ της ΝΔ. «Άλλοτε στηρίζει, αμέσως μετά στολίζει. Δεν έχουν καν θ΄σεις ως κόμμα. Κάθε μέρα όπως στα καλά εστιατόρια έχουν πιάτο ημέρας… Εντυπωσιάζει η ποικιλία, προβληματίζει όμως η αστάθεια…», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.