Ακόμη ένα δυναμικό φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, την εξίσωση των τίτλων κολεγίων με των ΑΕΙ αλλά και στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Ads

Οι διαδηλωτές, μέλη φοιτητικών συλλόγων, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, φώναξαν συνθήματα υπέρ του ασύλου, κατά της υπουργού Παιδείας και τις διαγραφές φοιτητών με το ν+2 στο όριο φοίτησης.

Το καθιερωμένο πλέον συλλαλητήριο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια αφού πέρασε μπροστά από τη Βουλή πριν ομάδα διαδηλωτών κατευθυνθεί στο Πολυτεχνείο για να πραγματοποιήσει συνέλευση σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και την αυριανή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο μεταξύ φοιτητές της Νομικής Αθηνών καταγγέλλουν το λοκ άουτ, που για ακόμα μια φορά επιβλήθηκε για τις 5 και 6 του μήνα ενόψει της 6ης Δεκέμβρη, κάνοντας λόγο για προκλητική απόφαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου τονίζει ότι «η Διοίκηση φαίνεται ότι εναρμονίζεται πλήρως με τις επιταγές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας η πολιτική όχι μόνο τσακίζει τις σπουδές και το μέλλον μας, αλλά για να την υλοποιήσει εφαρμόζει ταυτόχρονα το δόγμα “Νόμος και τάξη” στην κοινωνία».

Ads

Τέλος, το μεσημέρι φοιτητική ομάδα του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησε μικροφωνική παρέμβαση στην πρώην ΑΣΟΕΕ, στην πρόσοψη της οποίας ανάρτησαν πανό εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση τους στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την αλληλεγγύη τους στις καταλήψεις.

image

image

image