Σε ένα νέο φιλοχουντικό παραλήρημα προχώρησε ένα ακόμη στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αφού ο Γιάννης Λαγός υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο κατά την καταστολή της εξέγερσης από την Χούντα. Μάλιστα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξέφρασε την ικανοποίησή του που ιδιωτικά σχολεία αποφασίζουν να μην διοργανώσουν εορτασμό για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ads

Εντονότατες υπήρξαν, όπως ήταν φυσικό, οι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ , Χρήστο Μαντά, να κάνει λόγο για νοσταλγούς της χούντας και για τη φωνή της χούντας εντός του κοινοβουλίου.

«Ανεπίτρεπτα, απαράδεκτα κι αισχρά» χαρακτήρισε αυτά που ακούστηκαν η βουλευτίνα της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητώντας «να ξαναδούμε» τους σχετικούς νόμους.

Ο προερχόμενος από το ΚΚΕ προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης επισήμανε στον Γ. Λαγό ότι «δεν μπορείτε να παραχαράσσετε την Ιστορία, ύμνους στην Χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε». Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Καρράς υπογράμμισε «ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και τώρα μπορούμε να μιλάμε εδώ».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ένας άλλος βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, ο Ευάγγελος Καρακώστας, είχε εξυμνήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, λέγοντας πως ήταν «ο μοναδικός μέχρι σήμερα εκλεγμένος απευθείας από τον λαό, μέσω δημοψηφίσματος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας»