Ύστερα από πολύωρη επιχείρηση, στελέχη της ΕΜΑΚ κατάφεραν να προσεγγίσουν έναν ορειβάτη που είχε εντοπιστεί να κρέμεται το απόγευμα της Κυριακής από ένα σκοινί σε γκρεμό στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων.

Ads

Στο ιδιαίτερα δύσβατο σημείο έφτασαν δέκα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, και σε συνεργασία με τους ανθρώπους του φορέα διαχείρισης του Φαραγγιού της Σαμαριάς, έστησαν επίγεια και θαλάσσια επιχείρηση -με τη συνδρομή και του φουσκωτού σκάφους του Δήμου Σφακίων-,  αναρριχήθηκαν στον γκρεμό και μετά από πολλές ώρες απεγκλώβισαν τον άνδρα και τον κατέβασαν στην παραλία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν Ελληνογερμανό ορειβάτη που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να επιχείρησε να αναρριχηθεί η να κατέβει το απόκρημνο αυτό σημείο, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό και το σώμα του να πιαστεί σε ένα δέντρο.

Η σορός του μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου,  με ανεπίσημες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ορειβάτης έφερε σοβαρά χτυπήματα από την πτώση στην πλαγιά, στην οποία βρισκόταν.

Ads