Ένας 53χρονος εργαζόμενος του αεροδρομίου της Σάμου έχασε τη ζωή του την Δευτέρα εν ώρα εργασίας, με την οικογένειά του, αλλά και τοπικά ΜΜΕ να καταγγέλουν και να αναδεικνύουν την έλλειψη πρώτων βοηθειών στο αεροδρόμιο.

Ads

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο γιατρός του αεροδρομίου δεν ήταν παρών, αφού βρισκόταν στο Νοσοκομείο Σάμου, δηλαδή σε μια απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αδελφός του εργαζόμενου στον ΑΝΤ1, στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με μεγάλη καθυστέρηση, με τους διασώστες να διαπιστώνουν απλώς τον θάνατό του.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρχε απινιδωτής, όμως κανένας δεν ήξερε να τον χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με το samos24.gr εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο ζήτησαν αίθουσα από την διαχειρίστρια εταιρεία, την Fraport, να δείξει το ΕΚΑΒ στους εργαζομένους τις πρώτες βοήθειες και φημολογείται ότι η Fraport, ζήτησε 150 ευρώ την ημέρα για να ενοικιαστεί η αίθουσα.

Ads

Σε ανακοίνωση της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Fraport «δε θεωρεί σκόπιμη – ή μάλλον επικερδή – τη λειτουργία ιατρείου όλο το 24ωρο σε ένα χώρο που δουλεύουν εκατοντάδες εργαζόμενοι και μετακινούνται χιλιάδες επιβάτες».