«Την αναστολή των δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας» ανακοίνωσε η εταιρεία «IMERYS Βωξίτες» ύστερα από δυστύχημα με έναν νεκρό και τρεις εγκλωβισμένους εργαζόμενους, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε στοά μεταλλείου. 

Ads

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της IMERYS στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – ‘Αμφισσας.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 και μάλιστα σε απόσταση κάτι παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς. Από την κατολίσθηση σκοτώθηκε ο 39χρονος εργαζόμενος που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς, ενώ τρια ακόμη άτομα εγκλωβίστηκαν.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα LamiaReport, ο νεκρός εργαζόμενος είναι Λαμιώτης μηχανικός των μεταλλείων, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του ένα μωράκι. 

► Διαβάστε επίσης: ΓΣΕΕ: Εφιαλτική τροπή με καθημερινά εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα σε χώρους εργασίας

Ads

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως από την πλευρά της «ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές».

«Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς», αναφέρει η εταιρεία και γνωστοποιεί πως «αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές».

«Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές», καταλήγει η εταιρεία, σημειώνοντας πως «θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».