Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος ξέχασε σε αυτοκίνητο το 5,5 μηνών βρέφος του στην Άρτα, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Ads

Ο περιοριστικός όρος είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση ο δικηγόρος του πατέρα, λέγοντας ότι σταμάτησε να λειτουργεί η μνήμη του.

Ο κ Δημήτρης Λαμπράκης δήλωσε ότι «μετά τη συλλογή όλου του υλικού από την ανάκριση θα μεταβληθεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, που θα είναι και η δίωξη με την οποία θα πρέπει να παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών».

Ads

«Το 306 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 2Β, είναι αυτό που προβλέπει ποινή καθείρξεως έως 10 ετών, θεωρώ όμως ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα πρέπει να τύχει αυτού», τόνισε.

«Είναι από τις φορές που πολλοί άνθρωποι συνθηκολογούν με την ίδια τους τη ζωή, όπως την έχουν ρημάξει και ζουν μια απελπισία… Και αυτό το αποκαλούν ευτυχία…», είπε ο κ. Λαμπράκης περιγράφοντας την τραγική κατάσταση του ζευγαριού

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τη στάση της μητέρας, ο δικηγόρος είπε: «Η γυναίκα του είναι στο πλευρό του».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Συναντήθηκαν και οι δύο, με την υποστήριξη του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο Άρτας ήταν δίπλα του και σε αυτόν και στη γυναίκα του, όπως δίπλα ήταν και το προσωπικό της Αστυνομίας, που φύλαξε τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) που θεωρώ, ότι είδατε το θέμα με περίσκεψη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον, η 27χρονη μητέρα του μωρού είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι μαζί του στον ανακριτή όμως αυτό δεν συνέβη.

Οι συνάδελφοι του 37χρονου είπαν στους δημοσιογράφους ότι έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός και έκαναν λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης:

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, ο πατέρας οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, με εισαγγελική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Τόσο ο ίδιος ο 37χρονος αλλά και η σύζυγός του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας.

Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ από χθες φαίνεται πως συνέρχεται σιγά σιγά.

Η συνάντηση των γονιών

Την Πέμπτη η σύζυγος μετά από αίτημά της είχε συνάντηση με τον 37χρονο για περίπου 15 λεπτά το πρωί αλλά και αργότερα το απόγευμα σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν μπροστά στη συνάντηση είδαν ένα ζευγάρι να αγκαλιάζεται, να κλαίει γοερά και να δείχνουν ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για το κακό που τους συνέβη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα φέρεται να έχει συγχωρέσει τον σύζυγό της για το τραγικό λάθος και είναι αποφασισμένη να περάσουν μαζί τα όσα θα επακολουθήσουν.

Η κατάθεση

Όπως προκύπτει από όσα κατέθεσε προανακριτικά ο κατηγορούμενος και σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου του, την Παρασκευή, καθώς είχε πάρει το μωρό να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό, αυτό κοιμόταν στο καθισματάκι του, εκείνος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την εργασία του το οποίο τον αναστάτωσε και αντί να στρίψει για τον σταθμό αυτός κατευθύνθηκε προς την εργασία του.

Στάθμευσε το αυτοκίνητό του και πήγε να πάρει το υπηρεσιακό. Το μωρό έμεινε για 7 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους περαστικούς.

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας.

Εκεί θα γίνει η τελετή ταφής του πεντέμισι μηνών βρέφους. Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μύνημα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».