Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας οι γονείς του 5,5 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του, όταν ο πατέρας του το ξέχασε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για τουλάχιστον έξι ώρες. 

Ads

Η νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του βρέφους, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σήμερα, Τετάρτη 10/5.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 37χρονου πατέρα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με το artinos.gr, αναμενόταν να μεταβεί στον τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί ωστόσο, επειδή του χορηγούνται κατασταλτικά φάρμακα λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, ο ανακριτής θα μεταβεί στο νοσοκομείο μαζί με ψυχολόγο για την απολογία του. Αν ο πατέρας δεν είναι σε θέση να καταθέσει, ο ανακριτής θα αποχωρήσει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την καταγραφή της ΕΛ.ΑΣ., το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας ενημερώθηκε χθες Τρίτη (9/5) από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ότι στις 15.00 διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση άσφυγμη και κυανωτική βρέφος πεντέμισι μηνών από τον πατέρα του με ιδια μέσα.

Ads

Το βρέφος υποβλήθηκε σε ανάνηψη, πλην όμως στις 15.40 κατέληξε. Προανακριτικά προέκυψε ότι ο πατέρας του στις 7.00 τοποθέτησε το βρέφος σε ειδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, με σκοπό να το παραδώσει σε βρεφονηπιακό σταθμό της Άρτας.

Κατευθύνθηκε στην ΔΕΔΔΗΕ Άρτας, όπου εργάζεται, στάθμευσε το αυτοκίνητό του στην οδό Αρτινών Πεσόντων, έχοντας το βρέφος μέσα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Λευκάδα για υπηρεσιακούς λόγους, χωρίς να παραδώσει το βρέφος στο βρεφονηπιακό σταθμό.

Στις 14.40, ευρισκόμενος στη Λευκάδα αντιλήφθηκε, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ότι ξέχασε το βρέφος μέσα στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε στην πόλη της Άρτας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό έγινε γνωστό όταν η 27χρονη σύζυγός του πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί και της είπαν ότι δεν το είχε πάει κανείς. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το 37χρονο σύζυγό της, ο οποίος είχε πάει στην εργασία του, αυτός παραδέχθηκε ότι είχε ξεχάσει το παιδί στο αμάξι. Όταν έσπευσε στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του το βρέφος είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Στο μεταξύ, ο 36χρονος πατέρας φυλάσσεται φρουρούμενος από 10 αστυνομικούς στο νοσοκομείο, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η μητέρα νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η εισαγωγή του ζευγαριού αποφασίστηκε όταν και οι δύο λιποθύμησαν όταν αντιλήφθηκαν τι έχει συμβεί στο βρέφος. Συγκεχυμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας του πατέρα αλλά και της μητέρας. 

«Το ζευγάρι έφερε στο νοσοκομείο της Άρτας, το παιδί, γύρω στις 2:55», είπε στο Action24, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, προσθέτοντας ότι έγινε τιτάνια προσπάθεια από τους γιατρούς ωστόσο, το «κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό». Σύμφωνα με τον ίδιο, στο άκουσμα του θανάτου του μωρού τους, οι γονείς κατέρρευσαν και στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές.

Και οι δύο είχαν τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, όμως το θέμα αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή ψυχιάτρων και ψυχολόγων. Πλέον νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς θαλάμους, με τον πατέρα να βρίσκεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου.

Ο κ. Καρβέλης, απέφυγε να πει πόσες ώρες ήταν νεκρό το παιδί πριν φτάσει στο νοσοκομείο. «Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε κάτι» είπε, παραπέμποντας στην νεκροψία -νεκροτομή και εκτιμώντας ότι εντός της ημέρας πιθανόν να υπάρξουν κάποια στοιχεία. Όπως είπε το παιδί ήταν αρκετές ώρες στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου, και ο «πατέρας δεν ήταν σε θέση να πει πολλά πράγματα».