«Η έξοδος από την κρίση θα αφήσει πίσω της χαλάσματα», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εκτοξεύοντας παράλληλα, νέες βολές κατά του πολιτικού συστήματος. Μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, προειδοποίησε ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα προσθέσουν νέα βάρη και ευθύνες στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι δεν επιτρέπεται σε κανένα υπουργείο να ολιγωρήσει.

Ads

«Η ανάπτυξη και η οικονομική πρόοδος θα έρθουν όταν συνειδητά διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο και διεθνώς αποδεκτό οικονομικό, επιχειρηματικό, νομικό, διοικητικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο» τόνισε, κάνοντας λόγο για ένα «κρατικό και συντεχνιακό σύμπλεγμα που είναι πατρόνας του τόπου και αποτελεί το βασικό πρόβλημα της διακυβέρνησης του τόπου».

«Η συζήτηση για το “τις πταίει” για τα σημερινά χάλια της Ελλάδας είναι πλέον άγονη και χωρίς ουσία. Η ουσία είναι ότι η κοινωνία μας έχει συνειδητοποιήσει πως βρεθήκαμε και βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού» υπογράμμισε. Υποστήριξε ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν πρωτοπόρες αλλαγές αλλά επεσήμανε: «επειδή η αντίσταση των αγκυλωμένων συμφερόντων και αντιλήψεων παραμένει πολύ ισχυρή, ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων είναι βραδύς και το βάθος τους ρηχό».

Τέλος επισήμανε ότι οι αρνητές του μνημονίου αρνούνται την πραγματικότητα που το επέβαλε και προτείνουν ουσιαστικά την εθελοτυφλία. «Αναπαράγουν δηλαδή, την καταστροφική αντίληψη που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση» ανέφερε.

Ads