Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησαν τη Δευτέρα οι Αρχές για την υπόθεση των υποβρυχίων. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν οι Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων και Ιωάννης Μπέλτσιος, συνεργάτης του πρώην υπ. Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Ads

Ο Σωτήρης Εμμανουήλ πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και απολογείται την Παρασκευή ενώ το για το Σάββατο πήρε προθεσμία ο Γιάννης Μπέλτσιος. Μέχρι τότε θα κρατούνται και οι δύο. Σήμερα έλαβαν και αντίγραφα της δικογραφίας για τα γερμανικά υποβρύχια.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων, ο οποίος συνελήφθη έξω από την οικία του στο Ψυχικό, κατηγορείται για μίζα 23 εκατ. ευρώ και ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου ότι έλαβε 3 εκατ. ευρώ για τις συμβάσεις των υποβρυχίων.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
 
Και τους δύο κατονομάζει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών και νυν προφυλακισμένος για την υπόθεση, Αντώνης Κάντας.
 
Tα ονόματα των συλληφθέντων εμπλέκονται επίσης σε καταθέσεις που έχουν δοθεί ενώπιον της ελληνικής και της γερμανικής δικαιοσύνης.

Ads