Συνεχίζουν τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μπλοκάροντας παράλληλα τις ακυρωτικές μηχανές των εισιτηρίων. Χθες, Σάββατο, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας προανήγγειλε την αύξηση 40% στις τιμές των εισιτηρίων.

Ads

Αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για νέες περικοπές στις αποδοχές τους, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Τις ώρες εκείνες, τα μέλη των σωματείων πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η πρόταση που θα τεθεί στις Συνελεύσεις είναι για νέες στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη. Όλα αυτά βέβαια τελούν υπό την αίρεση των αποφάσεων των δικαστηρίων, στα οποία αναμένεται να προσφύγουν οι διοικήσεις των Οργανισμών.

Στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί και σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00.

Μιλώντας στο Σκάι, ο πρόεδρος των τεχνικών του οργανισμού Απόστολος Ραυτόπουλος δήλωσε πως «ζητήσαμε από την κυβέρνηση για τις ημέρες που έχουμε κινητοποιήσεις να μεταφέρονται δωρεάν οι επιβάτες μας ως ελάχιστο αντισταθμιστικό όφελος. Η κυβέρνηση δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς». Τη Δευτέρα, οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ έχουν αποφασίσει να μπλοκάρουν τις ακυρωτικές μηχανές των εισιτηρίων, με τον κ. Ραυτόπουλο να τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Ads