Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπία που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από την τράπεζα Alpha, αναρτώντας στο διαδίκτυο και ένα φύλλο της εφημερίδας με τα αιτήματά τους.

Ads

Οι πρώην εργαζόμενοι διεκδικούν να κατευθυνθεί σε αυτούς το μεγαλύτερο ποσό από την πώληση της κτηρίου της εφημερίδας και να μην οδηγηθεί στα ταμεία της τράπεζας.

Όπως γνωστοποίησαν οι εργαζόμενοι, την προσεχή Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα συγκεντρωθούν στο πεζοδρόμιο έξω απο την Alpha Bank (Σταδίου 40).

image

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι 9 χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας οι 850 εργαζόμενοι ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε καν μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους, παρά το γεγονός ότι το κεντρικό κτίριο της εταιρείας εκποιήθηκε και στις 17 Ιουλίου οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν μέρος των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους βάσει του  τον πίνακα που συνέταξε ο σύνδικος.

Η ALPHA BANK και η Πειραιώς έκαναν ανακοπές παρόλο που η περίπτωση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας υπάγεται στον προηγούμενο πτωχευτικό νόμο, βάσει του οποίου προτεραιότητα έχουν οι εργαζόμενοι και όχι οι τράπεζες.

Η ενυπόθηκη ALPHA BANK διεκδικεί το 65% του εκπλειστηριάσματος μολονότι, στην περίπτωση της Ελευθεροτυπίας, εφαρμόζεται ο προηγούμενος πτωχευτικός κώδικας και υπήρξε μόλις πρόσφατη (του 2020) απόφαση του Εφετείου Αθήνας, που δικαίωσε άλλους εργαζόμενους έναντι της ίδιας τράπεζας.

Οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έχουν κινητοποιηθεί άμεσα στο διαδίκτυο, με ψήφισμα που ξεπερνάει τις 2.500 υπογραφές, με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα και με επαφές με τα αρμόδια υπουργεία με στόχο να σταματήσει η τραπεζική επίθεση στα νόμιμα δικαιώματά τους.