Νέα καθυστέρηση στο ειδικό επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους, καθώς όπως εκ νέου ανακοινώθηκε θα καταβληθεί από την Πέμπτη 16 Ιουλίου έως στα τέλη του μήνα.

Ads

Αναλυτικά:

-Την Πέμπτη, 16 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που φτάνει έως και τα 534 ευρώ για τον Μάιο, ενώ οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα αρχίσουν στα μέσα Ιουλίου για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά τη 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και τις αρχές Αυγούστου.

-Το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους ( π.χ IBAN)

Ads

-Στα τέλη Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουνίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση στο σύστημα «Εργάνη».

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ) και εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης παραπέμπεται για το διήμερο Δευτέρας & Τρίτης 27-28 Ιουλίου.
Έως τις 10 Ιουλίου θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μηνός Μαΐου και οι εργαζόμενοι που τυχόν δεν την έχουν λάβει ακόμη, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των ορθών επαναλήψεων για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας – παρατάσεις – οριστικές διακοπές.

Από Τρίτη 7 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από τους εποχικούς εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τις οποίες δεν απαιτείται προηγούμενη δήλωση εργοδότη στην «Εργάνη». Μονομερή δήλωση υποβάλλουν οι εργαζόμενοι που:

  • δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1ηΙουνίου
  • δεν θα επαναπροσληφθούν φέτος καθώς το ξενοδοχείο – κατάλυμα ή το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019 δεν θα επαναλειτουργήσει