Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών η δίκη του 26χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου. Ο νεαρός Αλέξης και σήμερα που επέστρεψε στη δικαστική αίθουσα για να συνεχιστεί η δίκη έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τη μητέρα και τους συγγενείς του που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο Πάτρας, όπως αναφέρει και το τοπικό μέσο thebest.

Ads

Ο 26χρονος Αλέξης από τη Ζάκυνθο κατηγορείται ότι Μάιο του 2018 πυροβόλησε με μία καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο ενώ το νησί βρίσκεται στο πλευρό του 26χρονου που μετά το έγκλημα που ομολόγησε αποκάλυψε πώς το διέπραξε προκειμένου να σώσει τα μικρότερα αδέλφια του από την κακοποίηση.

Όπως είχε αναφέρει κατά την προανάκριση όταν αντιλήφθηκε πώς κακοποιούσε τα αδέλφια του, όπως και εκείνον όταν ήταν σε μικρή ηλικία, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος και να τα γλιτώσει.

Έδενε τα παιδιά του στο υπόγειο και τα άφηνε για μέρες εκεί

Ads

Ενώ η δίκη είναι σε εξέλιξη, δύο ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο Χαμόγελο του παιδιού ακούστηκαν στο δικαστήριο. Όπως αναφέρουν  ο πατέρας έδενε τα δύο μικρά παιδιά της οικογένειας στο ημιυπόγειο του σπιτιού και τα άφηνε εκεί για μέρες… Τα παιδιά δεν εμφανίζονταν συχνά στη γειτονιά και όταν εμφανίζονταν ήταν παραμελημένα και βρώμικα…

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ο πατέρας αυτός κακοποιούσε μέχρι και το 2,5 ετών παιδί του. Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2009 και η δεύτερη, στις 20 Αυγούστου του 2017.

Τι λέει ο αδελφός του πατροκτόνου

«Δεν μας άφηνε να βγούμε ούτε στο παράθυρο» λέει χαρακτηριστικά ο αδερφός του. «Ήταν βίαιος, βάρβαρος, απότομος, νευρικός, με λίγα λόγια ένα σπίτι κολαστήριο».  Ο νεαρός άνδρας τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο αδερφός του μαζί με όλοι την οικογένεια έχει υποφέρει αρκετά δίπλα στον πατέρα τους.

«Όλα αυτά που λέγονται ότι μας χτυπούσε είναι αλήθεια. Εμένα δεν με έχει πειράξει σεξουαλικά, σε αντίθεση με τη μεγάλη μου αδελφή, που έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα ότι είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση. Ό,τι είπε ο αδελφός μου είναι αλήθεια. Ήταν πάρα πολύ βίαιος. Ζήλευε παθολογικά τη μητέρα μου. Δεν μπορούσε να βγαίνει από το σπίτι. Ήταν βάρβαρος. Δεν μπορούσαμε όμως να μιλήσουμε. Πολλές φορές μας είχε βάλει την καραμπίνα στο κεφάλι και απειλούσε να μας σκοτώσει. Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο».

Όταν άκουσε τον αδερφό του να καταθέτει ότι ο πατριός του είχε κακοποιήσει και τα δύο ανήλικα παιδιά, 9 και 10 ετών, ζωντάνεψαν ξανά οι εικόνες του παρελθόντος.

«Ο αδελφός μου δεν είχε πει τίποτα. Ήξερα όμως ότι η μόνη επαφή που είχε με τον πατέρα του ήταν προκειμένου να βλέπει τα δύο ανήλικα ετεροθαλή αδέλφια του από τον τελευταίο γάμο του.