Νέες φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τη δράση του Χρήστου Ζέρβα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ads

Οι φωτογραφίες-ντοκουμέντο είναι από τις συμπλοκές που σημειώθηκαν ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις 8 Απριλίου 2016, στον Πειραιά μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιφασιστών, όταν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στη συγκέντρωση αντιφασιστών, που βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ κρανοφόρος της ναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκε και σε τηλεοπτικό συνεργείο.

Σε βίντεο μάλιστα φαίνεται καθαρά ότι στις συγκρούσεις τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ξεπηδούν με καδρόνια μέσα από την παράταξη των δυνάμεων των ΜΑΤ, σε μια από κοινού επίθεση προς τους αντιφασίστες.

Τα επεισόδια είχαν λάβει χώρα στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Οι συγκρούσεις άφησαν πίσω τους έναν ελαφρά τραυματισμένο αντιφασίστα.

image

Ads

Να σημειωθεί ότι με αφορμή τότε τα επεισόδια η οικογένεια Φύσσα είχε ζητήσει γι άλλη μια φορά την επίσπευση και ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

image

Εν τω μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (5 Απριλίου) ζήτησε και έλαβε ο 42χρονος, Χρ. Ζέρβας, ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμη στη δικογραφία κάποια συγκεκριμένα έγγραφα. 

Είναι κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή, Αλέξιου Λάζαρη, στη περιοχή των Αμπελοκήπων, το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να απολογηθεί για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Ο Χρήστος Ζέρβας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ύστερα από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει έως στιγμής η Αστυνομία, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του θύματος, του αφαίρεσαν την τσάντα.

Οι πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά τη σύλληψή του, ήταν ότι ο 42χρονος, ήταν ιδιοκτήτης καφετέριας, που όπως αποκαλύφθηκε χρησιμοποιούσαν οι χρυσαυγίτες ως ορμητήριό τους στην περιοχή, καθώς και ότι εργαζόταν στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων – ως πορτιέρης – και ως υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.