Περισσότερες εκδηλώσεις μνήμης δρομολογεί η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, για φέτος τον Αύγουστο, για τους πεσόντες στον Εμφύλιο Πόλεμο 1946-1949.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι περσινές εκδηλώσεις της οργάνωσης στον Γράμμο και το Βίτσι είχαν προκαλέσει σάλο λόγω της ρητορικής μίσους που υιοθετήθηκε. Τότε είχε δηλώσει και το παρόν ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος αργότερα διεγράφη από τη ΝΔ για την ακροδεξιά ρητορική του.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση λειτουργεί υπό την ευθύνη του υπουργείου Άμυνας ενώ στην περσινή εκδήλωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει την εκδήλωση ως μια «πρωτοβουλία εθνικής συμφιλίωσης».

Για φέτος, η οργάνωση, με έγγραφο που απευθύνεται προς τα παραρτήματα με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2022, και με θέμα «Εορτές-Τελετές», ζητά να «εξετασθεί η δυνατότητα τέλεσης επιμνημόσυνης δέησης “υπέρ πεσόντων στις επιχειρήσεις 1946-49” ανά την επικράτεια», και εξηγεί ότι «η επιμνημόσυνη δέηση θα τελείται σε ημερομηνία ταυτόχρονη με τις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο – Βίτσι ώστε οι συνάδερφοι που δεν δύνανται να μεταβούν στους παραπάνω χώρους να έχουν τη δυνατότητα να τιμήσουν την ιστορική αυτή επέτειο».

Ads