Νέες «βολές» εξαπέλυσε εμμέσως κατά της κυβέρνησης ο Κώστας Τζαβάρας με επίκεντρο την τραγωδία των Τεμπών, κάνοντας μάλιστα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όσων ενεπλάκησαν στην πρόσληψη του σταθμάρχη Λάρισας.

Ads

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ διαφοροποιήθηκε με σαφή τρόπο από τους ισχυρισμούς Βορίδη περί νόμιμης πρόσληψης.

«Ο σταθμάρχης παρανόμως προσελήφθη. Και το υπογραμμίζω αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο γαλάζιος βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στην υπάρχουσα νομοθεσία τονίζοντας ότι αυτή «προβλέπει και επιβάλλει να τηρούνται ουσιαστικά και τυπικά προσόντα τα οποία έχει καθορίσει ο ΟΣΕ στην προκειμένη περίπτωση για να γίνει η πρόσληψη του μετατασσόμενου», υπογραμμίζοντας ότι δεν τα τηρούσε ο συγκεκριμένος σταθμάρχης.

Ads

«Το 48ο έτος της ηλικίας που αναφέρεται ρητά και το δεύτερο που είναι και τυπικό ήταν η γνώση της αγγλικής γλώσσας. Αυτά δεν υπήρχαν. Γιατί λοιπόν προσελήφθη;», διερωτήθηκε ο Κώστας Τζαβάρας.

«Πρέπει κάποιος να απαντήσει» πρόσθεσε.

«Η ομολογία ότι έγινε παρανομία, τον εμπλέκει μέσα στην ομάδα των προσώπων που είναι και ποινικά υπεύθυνα για το αποτέλεσμα που επήλθε με αυτό τον τραγικό τρόπο» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.