Νέα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, σχετικά με το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ads

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά έγγραφα καταδεικνύεται ότι το 2013 σταμάτησε διαχειριστικός έλεγχος στο ΚΕΕΛΠΝΟ με εντολή του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του τότε υπουργού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η εντολή για διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ -καθώς δεν τηρούσε Μητρώο Δεσμεύσεων- δόθηκε τον Μάιο του 2013 από την τότε υφυπουργό Υγείας κα Σκοπούλη, ενώ και ο κ. Σταϊκούρας τον Σεπτέμβριο έδωσε εντολή και για άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ενώ ο έλεγχος ξεκίνησε κανονικά, με τους ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους να ελέγχουν μία-μία τις δαπάνες, ξαφνικά σταμάτησε. Ο τότε υπουργός Υγείας (και πολιτικός προϊστάμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ) Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνεργασία με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών σταμάτησαν τον διενεργούμενο έλεγχο ενώ υπήρχαν καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος που αφορούσε τη διαφημιστική δαπάνη, παράνομες προσλήψεις, υπερτιμολογημένες προμήθειες σε υλικά, αντιδραστήρια, φαγητά, επισκευές, υπηρεσίες, αγορές κλπ.

«Αυτή ήταν και είναι πάντα η Δεξιά και η Ακροδεξιά, που τολμάει και μιλάει για δήθεν “κατάλυση της νομιμότητας” και «σκευωρίες” από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τους βγάλαμε στη φόρα όλες τις “βρωμιές” που έκαναν!», ανέφερε σε δήλωσή του ο Παύλος Πολάκης αναρωτώμενος εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αποκάλυψη των νέων εγγράφων θα κρατήσει τους υπουργούς που εμπλέκονται «Ή μόνο για Λιβανούς και Δούκες έχεις “ευαισθησίες”;».

Ads

Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος του Γενικού λογιστηρίου του κράτους έγινε τελικά το 2016 και αφορούσε τη χρήση του έτους 2014 και αποδείχτηκαν κρούσματα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και διαφθοράς την περίοδο εκείνη.

«Και με βάση και αυτό το πόρισμα ξεκίνησαν όλες οι δικαστικές διώξεις για τους παράνομους διορισμούς, για την παράνομη διαφημιστική δαπάνη σε ανύπαρκτα site, για τις δομές των οροθετικών με τις φακές των 12,5 ευρώ, για τις παράνομες αναθέσεις μελετών, για τη μητρόπολη Καισαριανής, για τα δάνεια, για τα 90 εκατομμύρια που κανείς δεν ξέρει που πήγαν κλπ», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

image

image

image

image

image