Ο Αντώνης Σαμαράς, εκ των εμπλεκόμενων πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis, μιλώντας στη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση, επανέλαβε πως πρόκειται για μια «σκευωρία» και μια «προσπάθεια σπίλωσής» του.

Ads

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση έκανε λόγο για «κακόγουστη θεατρική παράσταση, που στόχο έχει να μείνει μόνο η σκιά και η σπίλωση».

Σχολιάζοντας την απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή να θέσει στο αρχείο τη μήνυσή του σε βάρος των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς για την υπόθεση Novartis, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

«Αν κάποιος κάνει μήνυση θα τον καλέσει ο εισαγγελέας. Αν ένας πρώην πρωθυπουργός, καταθέτει μήνυση για σύσταση συμμορίας και δεν τον καλέσει ο εισαγγελέας τι συμβαίνει; Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ από φόβο».

Ads

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο και τώρα τρέχει να καλύψει τις δικές μας κατηγορίες για σκευωρία». «Τέτοιες υποθέσεις δεν μπαίνουν στο αρχείο, θα ανασυρθούν. Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του», ανέφερε.

«Θα σας πάω μέχρι τέλους να σας καθίσω στο σκαμνί. Ο ευθύς δρόμος για να δικαιωθώ είναι να παραπεμφθείτε, το χρωστάω στον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός αναφέροντας και το σχετικό «σύνθημα» του ΣΥΡΙΖΑ «αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη».