Νεαρή γυναίκα 18 χρονών, κατάφερε να ξεφύγει  σε άσχημη κατάσταση από  αστυνομικό που την είχε απαγάγει, την εξέδιδε και την κακοποιούσε  στην περιοχή της Ηλιούπολης. 
 
Όπως έγραψε το tvxs.gr νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από κινητοποίηση φεμινιστικής οργάνωσης,  το θύμα μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα και κατόπιν στο Εσωτερικών Υποθέσεων. «Μετά από 12 ώρες ανάκρισης, η 18χρονη, είναι στα χέρια της αστυνομίας, χωρίς ιατρική φροντίδα και χωρίς να μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος της να μίλησε με τη συνήγορο της» καταγγέλλει φεμινιστική οργάνωση. 

Ads

Στις 2.30 το πρωί, έγινε γνωστό ότι τελικώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
 
Σύμφωνα με την συνήγορο της, η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν “προσαγάγει” παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».
 
Μέλη φεμινιστικών οργανώσεων εκφράζουν τον φόβο συγκάλυψης της υπόθεσης, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο δράστης είναι αστυνομικός. 
 
Τελευταίες εξελίξεις μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου
 
Μετά από την 12ωρη εξαντλητική ανάκριση της 18χρονης στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μέλη φεμινιστικής συλλογικότητας που βρίσκονταν στον χώρο, είδαν να μεταφέρεται με αυτοκίνητο, από άνδρες της αστυνομίας, χωρίς να γνωρίζει ούτε η δικηγόρος της που την μεταφέρουν. 
 
Η συνήγορος της Αντωνία Λεγάκη, καταγγέλλει ότι η αστυνομία δεν την άφησε να έρθει σε επαφή μαζί της, με το επιχείρημα ότι «η πολλή δημοσιότητα βλάπτει». 
 
Η 18χρονη που κατέθεσε ότι ο αστυνομικός την είχε αιχμαλωτίσει επί έναν μήνα, την βίαζε, την χτυπούσε και την εξέδιδε. Παρ’ολα αυτά, η αστυνομία για 12 ώρες την κρατούσε χωρίς να την δει γιατρός του ΕΣΥ, όπως καταγγέλλουν οι συλλογικότητες και η δικηγόρος της. 
 
«Χωρίς πρόσβαση σε συνήγορο, χωρίς πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη, αιχμάλωτη και από την ίδια την αστυνομία. Τα δικαιώματα του θύματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης και βαριάς κακοποίησης πρέπει να γίνουν σεβαστά. Να το διεκδικήσουμε. Να μην αφήσουμε την κοπέλα αυτή μόνη» λέει μέλος φεμινιστικής συλλογικότητας ενώ άλλο μέλος που βρέθηκε έξω από το Εσωτερικών Υποθέσεων, γράφει στο fb:
 
 
«Η κοπέλα αυτή, που δραπέτευσε από τα χέρια του κακοποιητή αστυνομικού, ο οποίος την βίαζε και την εξέδιδε επί ένα και πλέον μήνα, θα έπρεπε να έχει λάβει φροντίδα και νοσηλεία σε νοσοκομείο. Θα έπρεπε να έχει έρθει σε επικοινωνία με τις συνηγόρους της..
 
.. Θα έπρεπε να μπορεί να μιλήσει με τον αλληλέγγυο κόσμο που βρίσκεται έξω το κτίριο όλην αυτή την ώρα. Δεν είναι κρατούμενη. Είναι η επιζώσα. Η Ελληνική Αστυνομία βασανίζει την επιζώσα που τόλμησε να καταγγείλει τον συνάδελφό τους. Υπόλογοι ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων»
 
Το χρονικό. Πώς ξέφυγε από τον κακοποιητή
 
Το θέμα κινήθηκε μετά από ένα μήνυμα που έλαβε φεμινιστική συλλογικότητα, η οποία δραστηριοποιείται στα νότια προάστια. Όπως λέει μέλος της στο tvxs.gr
 
«Εμείς λάβαμε ένα μήνυμα στο inbox, που μας έλεγε ότι αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι υπάρχει θύμα έμφυλης βίας που κακοποιείται στον δρόμο και δεν είναι καλά, έχει μώλωπες. Το κορίτσι κρύφτηκε σε ένα μαγαζί για να του ξεφύγει. Πήραν τηλέφωνο το 15900 και την αστυνομία. Την βρήκαν εκεί που κρυβόταν και συνέλαβαν και τον αστυνομικό, ο οποίος την έψαχνε στην πλατεία». 
 
«Την κοπέλα την πήγαν στο τμήμα για να καταθέσει. Εμείς βρεθήκαμε έξω από το τμήμα μαζί με δικηγόρο. Μόνο αυτός κατάφερε να έρθει σε άμεση επικοινωνία μαζί της. Στην κατάθεση της λέει ότι πρόκειται για αστυνομικό που την εκδίδει. Η κοπέλα τα έχει βάλει με ένα άγριο σύστημα και ο κακοποιητής της είναι αστυνομικός. 
 
.. Χρειάζεται να βοηθηθεί. Ζητάμε να εξεταστεί άμεσα από  νοσοκομείο του ΕΣΥ καθώς γνωρίζουμε πως ακόμα δεν την έχει δει γιατρός. Να πάρει στήριξη οικονομική και να της παρασχεθεί στέγη, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον». 
 
Ο δικηγόρος Γιάννης Μυκονιάτης, δήλωσε στο tvxs.gr, το οποίο βρέθηκε έξω από το κτίριο Εσωτερικών Υποθέσεων, τα εξής: «Σήμερα το πρωί, μάθαμε ότι μια κοπέλα στην Ηλιούπολη, κατέφυγε σε ένα καφέ, χτυπημένη και κυνηγημένη από το αγόρι της, και κατήγγειλε σε κόπελα-υπάλληλο του καφέ, ότι είναι θύμα trafficking και ξυλοδαρμού και κινδυνεύει.
 
Οι κοπέλες κατέφυγαν στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου εκεί κατέθεσαν σε πρώτη φάση τα παραπάνω πράγματα, και συγκεκριμένα τον ξυλοδαρμό και το trafficking. Κατήγγειλαν επίσης βιασμό. Ωστόσο οι αστυνομικοί, επειδή αυτός ο οποίος καταγγέλλεται είναι κι αυτός αστυνομικός, δεν προχώρησαν σε λήψη κατάθεσης, αλλά παρέπεμψαν την υπόθεση στο εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής αστυνομίας, και αυτή τη στιγμή εκτελείται προανάκριση»
 
Τέλος, ο κ. Μυκονιάτης ανέφερε πως δεν του δόθηκε η δυνατότητα να δει την κοπέλα αμέσως. «Μας άφησαν μετά από δυο ώρες, για πρώτη φορά να τη δούμε, κατόπιν έντονων πιέσεων που ασκήθηκαν προς τους αστυνομικούς, από δημοσιογράφους και δικηγόρους. Αυτή τη στιγμή η κοπέλα προχωρά σε κατάθεση, και όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία, θα ζητήσει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της επιλογής της, προκειμένου να εξεταστεί».