Ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του sport-fm ότι πολύ σύντομα η Σοφία Μπεκατώρου, αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα της υφυπουργού αθλητισμού λαμβάνοντας τα ηνία από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ads

Μάλιστα, όπως ανέφερε αλλαγή θα υπάρξει μόνο στο πόστο του υφυπουργού με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά να παραμένει στη θέση του.

Στην συνέχεια, σχολίασε την επιστολή που έστειλε η ΕΠΟ προς την FIFA και την UEFA λέγοντας πως είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου εγκαλεί τις δύο μεγάλες συνομοσπονδίες για ανεκτικότητα σε πολλά ζητήματα τα οποία αφορούν αποφάσεις του υφυπουργείου, υπό την ηγεσία του Λευτέρη Αυγενάκη.

Διευκρινίζοντας το παραπάνω ανέφερε πως -για παράδειγμα- η τροπολογία που θα φέρει ο υφυπουργός προς ψήφιση στη Βουλή σχετικά με την οπαδική βία, είναι αυτή που προβλέπεται από την σύμβαση του συμβουλίου της Ευρώπης για τη βία, η οποία πρέπει να τεθεί σε ισχύ από την Κυβέρνησης της κάθε χώρας και τα τελευταία χρόνια παραμένει στα συρτάρια του υφυπουργού όπως αναφέρει.

Ads

Τέλος, ο Κυριάκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι ποινές για τα φαινόμενα της οπαδικής βίας να αυστηροποιηθούν σε μεγάλο βαθμό.